Fågeljägarens ”Misty”

Misty 2022 
Redan som 9 veckors springer valp visar hon en underbar mentalitet, trygg nyfiken , orädd, rar liten tik. Hon visar redan fantastiskt anlag för spontan apportering med glädje. En vilja av tusen, då hon som 9 veckor tog kompostgaller klättring utan bekymmer och rymde från ”kisshagen ” 

Fågeljägarens Sanderling ”BUZY”


Springertik

tik född SE29871/2017

 

http://www.rasdata.nu/springer/hund/2017/s2987117.htm

 

• HD grad B

• öga UA 

• Godkänt vattenprov

• Högsta merit = 3e pris öppen klass

 

Fantastiskt rar och mentalt stabil tik. Stilfull tik som söker av marken bra. Stadig. Men kan tyvärr ge ifrån sig ljud i start.  Jagar stilfullt och söker av mark bra, fart och intensitet i sitt sök. Mjuk och följsam. Jagat och apporterat på många fågeljakter under flera jakt säsonger. En fin jaktkamrat. En lugn fantastik ,harmonisk och trygg familjemedlem som är van vid alla människor vuxna som barn. Startad och förd till pris på jaktprov. 


Featherfinders Dew ”Skilla” 2015-2019


HD grad A

Högsta merit = Godkänt Vattenprov

 


Fantastik jakthund och en riktigt uthållig apportör på andjakt,duvjakt och gåsjakt. En kamrat som jag fick lära mig mycket på i fyra fina år. Tillsammans klarade vi jägarexamen ihop. Min första spaniel som alltid kommer leva kvar i minnet. Men en bättre jakt hund och apprtör får man leta efter. Tyvärr föll hon offer för olyckan. Vila i frid fina Skilla. I hundhimlen är det alltid jaktsäsong 

Jaga i frid Skilla