BEHANDLINGAR


SPA-BAD

Spa - Bad

Idag har vi med hunden i vårat samhälle på ett helt annat sätt än förr. Hunden finns med i jakten, bilresor, i hemmet och kanske på jobbet. Pälsen utsätts för mycket slitage.

 

Gårdshunden förr i tiden låg för det mesta hemma på gården, bodde ofta utomhus och behövde därför en fetare päls. Idag ser det annorlunda ut. Man vill ha en hygienisk päls på sin familjemedlem.

 

Dagens schampon är skickligt framtagna och beräknade med rätt PH-balans för djurens hud och hårlag. Vi rekommenderar ett grundligt bad 4-6 gånger/år.

 

Efter schamponering är det mycket viktigt med balsam för långa och slitna pälsar som tack vare behandlingen blir glansiga och kan motstå smuts bättre och undvika att bli igentovade. 

 

Innan man badar en hund måste den vara genomborstad. En tovig hund blir inte ren, dessutom, schampot fastnar djupt inne i tovan och stannar kvar och kan ge svåra hudbroblem. Innan hunden badas behöver tovor redas ut eller klippas ner.

 

 

 


TRIMNING

 

 

 

Trimning Heter det när man plockar/drar bort gammal sträv päls. Det görs när pälsen är i fällning(mogen) ex strävhåriga taxar trimmas. Men även många andra raser.

STRÄV PÄLS


Ett nytt hårstrå har chansen att växa upp när ett gammalt avlägsnas(från roten) Jakthundar är det vanligaste som i ursprung behåller sträv päls idag och behöver då regelbunden trimning. I jakten krävs en stark päls som isolerar och ger skydd mot fukt. Men även många pälsar trimmas även inför utställning och även där är det viktigt att göra rätt i från början med sin valp som man tänkt ställa ut. Vi hjälper er.


KLOKLIPPNING

DEN VIKTIGA KLOKLIPPNINGEN

 

Som behöver göras minst en gång i månaden för att få en bra kort klo som inte fläks upp eller bryts av. Under valpens första levnads år är det därför mycket viktigt att klippa den en gång i veckan helst. Många gånger blir det fel och valpen får ett obehag med ett i hemmiljö. Låt din hundfrisör hjälpa valpen och er från början och även under den vuxna hundens tid. Så blir det inte ett obehag för hunden och ni slipper överföra oron till hunden.

 

 


KLIPPNING

Klippningar sker på kundens önskemål förutsatt att pälsen är tovfri. Vi följer rasstandard och många frisyrer kan önskas. Olika från olika pälsslag. Vi ger förslag och ger gärna ideér på hur. När vi klipper pälsar så används maskinsax, effileringssaxar (urtunningsax) och vanlig skarpsax. 

SKÖTSELRÅD

VALPBESÖK - INSKOLNING

För att tidigt träna din hund att bli hanterad och tycka om att bli badad, borstad, klippt mm så kallar vi det inskolning. Tanken med detta är att ni kommer in lite oftare än man kanske normalt behöver och på så vis så lär sig valpen under kortare besök att det är mysigt hos hundfrisören. Om man väntar för länge så är risken att de första besöken kan bli jobbiga för hunden om den är mycket tovig och ovan. Även släthåriga hundar är välkomna som miljöträning och för att få en fin, väldoftande päls.

Ca 2-3 besök 

Fram tills din lilla valp är 5 månader kan ni boka ett inskolning.
Beroende på hur din valp hanterar nyheter och på hur van hundägare du är så kan innehållet i besöken variera.
Det består av 2- 3 besök varav det första är ett kortare när ni kommer in och hälsar på, leker osv. Andra besöket så kanske jag borstar lite, sätter på hårtorken på låg volym, visar klippmaskinen, känner lite på öron,klipper  tassar och klor mm. Tredje besöket kan vara ett bad med torkning och borstning mm. Beroende på hundens päls kan viss puts ingå men inga avancerade frisyrer. Denna inskolning är guld värt för hunden och deras ägare i framtiden och även för hundfrisören då hunden blir trygg och lugn på trimbordet

 

 

 

 

 

 

 

Balsam

 

Schampo

 

Örontvätt

 

Ögontvätt

 

Tassar och klor

Lurviga tassar klipps prydliga på ovansidan och tovor klipps bort mellan trampdynorna.
Avslutas med kloklippning. 

Tassbad
Mjukgörande tassbad  som åtföljs av klippta klor, massage med en skön djuprengöring och tassvax som avslutning för riktigt toviga torra och spruckna trampdynor

Fräscha öron
Hår som täpper till hörselgången ansas bort så att det blir luftigt och fint.
Avslutas med örontvätt. 

 

 

Ren & Aloe Vera doftande
Schamponering & balsam med lättare massage, pälsen torkas, öronrengöring och kloklippning.
Spa pris för en liten stor eller mycket korthårig/långhårig hund varieras. Prissättning lista finns därför i trimmet.


 

 

 

 

 

 

 

I trimmet använder vi enbart produkter av kvalite.

Aloe Vera K9 produkter. Vi vet vad som är i och korrekt märkning och med rätt Ph värde. Vi följer pälstyp och individ.

( Har man önskemål om eget Schampo så får man givetvis ta med det till sin hund)