Välkomnen till det mysiga huntrimmet på landet & Hygneslättens kennel

Sällskapsdjur i allmänhet och hundar i synnerhet är en bransch med stor potential. Enligt SCB ökade antalet hundar i Sverige med nästan 100 000 mellan 2012 och 2017. Jag har jobbat som hundfrisör i nära tjugo år och sett hur alltfler skaffar hund och anlitar oss som jobbar med pälsvård.Välkommen till mig om ni vill se hur en hundfrisör arbetar.

 

Vacker Tass, hundtrimmet på Väderstadslätten går mot en ny vår. Numera arbetar två hundfrisörer i trimmet. Ägaren, Evelina Tunemar har även nya planer för sin hunduppfödning, Hygneslättens Kennel.

 

Vacker Tass startade 2006 och sedan dess har Evelina Tunemar tagit emot hundar av alla de slag i trimmet som ligger på hennes gård Hygnestad utanför Väderstad.

 

- Jag började klippa hundar redan 2003 De första åren jobbade jag på ett trim i Linköping. Tassarnas Trim & Spa/Salong fyra tassar. Det var massor av jobb som inhyrd hundfrisör under många fina år med kollegor under samma tak. Som driven entreprenör och nybliven mamma 2011 , tänkte jag "det här kan jag lika gärna jobba med hemifrån".

 

Att bli sin egen kräver mycket mod, egen vilja, hårt arbete och stort engagemang. Det ger också frihet, något som passar Evelina Tunemar bra eftersom det ger möjlighet att vara nära döttrarna Julia 8 år och Alicia, 1 år på hemmaplan och att även ha de egna djuren nära. Sedan januari har hon även mänskligt sällskap på trimmet. Då började Lisa Blyme från Vadstena Hundtjänst arbeta där. Lisa har tidigare praktiserat på Vacker Tass och står delvis under handledning.

 

- Det är jätteroligt att vara två. Vi kan ta fler hundar och utbyta idéer, gå på kurser och vidareutveckla pälsvård som ett team. Som hundfrisör blir man aldrig fullärd, man kan alltid lära sig nya knep, nya raser och man kan även tävla inom detta arbete. Det finns även en branschorganisation som heter Sveriges Hundfrisörer, SVHF.

 

Kunderna finns framför allt i västra länsdelen. Tranås, Boxholm, Mjölby, Ödeshög, Vadstena och Motala men även kunder i Linköping tar sig till oss.  Till och med Stockholmskunder klipper sin hund hos oss. På helger och under sommartid kommer sommarstugeägare och turister för att få hjälp med spa, päls eller klor på sina fyrbenta vänner.

 

Utöver pälsvården har Evelina siktet inställt på avel av jakthundar. Hon är jägare med fågeljakt som stor passion.

 

- Kenneln startades av min mamma  Ing-britt Tunemar på 1990-talet, hon och jag födde upp strävhåriga och långhåriga taxar. Nu har jag övertagit kenneln helt. Mitt mål är att i fortsättningen föda upp apporterande och stötande fågelhundar som jaktspringerspaniel.

 

 diplomerade Hundfrisörer 

 FA-skattsedel och är anslutna till Sveriges Hundfrisörer. Givetvis finns ansvarsförsäkring 


 

 

 

Upplysning om hur nära det är till Väderstad Centralkonditori för gott fika, lunchrestaurang Väderstad central krog , Sharpman - en Häst, Hund, Katt och lifestyle butik utanför Hogstad . Naturum, Omberg och många andra natursköna platser runt fågelsjön Tåkern som  hundägare/ turister och/sommargäster vill besöka när de är i trakterna. Under tiden hunden är på en härlig spa, klipp eller trimbehandling.