Jaktspringerspaniel valpar / 2022

 

Springertik Fågeljägarens Sanderling  "Buzy"

tik född SE29871/2017

 

http://www.rasdata.nu/springer/hund/2017/s2987117.htm

 

• Godkänt vattenprov - 2020

• 0 första starten - 2020

• 3e placering ÖKL -2020

• HD grad B

• öga UA

 

Fantastiskt rar och mentalt stabil tik. Jagar med utvecklande fart och intensitet i sitt sök på prov.Mjuk och följsam. Jagat och apporterat på mycket olika fågeljakter under jakt säsong  flera gånger.  Där mellan en lugn och harmonisk familjemedlem.


Planerar att hinna  para henne med

 (innan han blir för gammal)

SEJ(j)CH Elderdale Ace  SE34328/2012


Hanen blev champion på 3 prov , 1 pris öppen , dagen efter 1a placering SKL. Någon vecka efter 1a SKL igen . En av dem absolut bästa hanarna . Han hade lätt vunnit SM idag om han startat. 


•HD grad A

• öga UA


http://www.rasdata.nu/springer/hund/2012/s3432812.htm


 

 

//Trevliga familjehundar är målet med hundar av god samarbetsvilja och stor jaktlust.

Att kunna erbjuda råd gällande jaktträning och att hjälpa till i framtiden med träning.

Småviltsrika marker. Vi har jakt på änder och gäss 

 

Friska och mentalt sunda hundar med mycket jaktlust och hög dresserbarhet, men även en underbar familjehund .

Hundar för både familj, jakt och jaktprov. 

 

Hanhunden Milo...

öppen klass

Säsongens sista öppenklass prov hade vi tur att få en plats på. Senaste starten  åkte vi ut med en nolla. 
Idag klättrade vi ytterligare ett steg tillsammans,  och tog ett tredje pris. Hon fick fågel fält för sig och gjorde en fin avlämning. Vi är jätte nöjda.

VATTENPROV

Godkända på dagens vatten prov i Bergslagen 16 augusti 2020 stolt och glad matte Fågeljägarens Sanderling ”Buzy”

Vattenprov avklarat för Fågeljägarens Sandeling
Jaktprovs kurs med tillhörande jaktträning i vackra Sörmland i två helger satte fart på dessa spaniel ben. Tryck i fasan marken, inte långt kvar tills hon  förstår sammanhanget. Otroligt mjuk hund med fin stadga.


Första starten. Fin kritik och mycket roligt hade vi. Laddar om inför nästa prov


Skilla

 

 HD grad A

Godkänt Vattenprov

 

Feather finders Dew

Fantastik jakthund och en riktigt uthållig apportör på andjakt,duvjakt och gåsjakt. En kamrat som jag fick lära mig mycket på i fyra fina år. Tillsammans klarade vi jägarexamen ihop. Min första spaniel som alltid kommer leva kvar i minnet. Men en bättre jakt hund och apprtör får man leta efter. Tyvärr föll hon offer för olyckan. Vila i frid fina Skilla. I hundhimlen är det alltid jaktsäsong 2015-2019

Buzy

 

 

 

 

Springertik Fågeljägarens Sanderling  "Bize"

tik född 2017-04-01


Köpt från Bengt Rödseth Fågejägarens Kennel Gylleboda

En underbar och fantastisk liten tik med ljuvlig mentalitet,hon passar in perfekt. Vi hoppas hon kan ge oss många år tillsammans av träning och äventyr i form av spännande möten ,kurser, träningar och starter. 

Jakten och jakt träningen är både kul och viktig att få hålla igång med, en färskvara mitt i livet. Vi har Gunilla och Bengt att tacka Buzy för. 

 

Älskade hund 


Intresset för fågeljakten växte och förblev en passion. Spanieljakt fältfågel prov är bara början av ett intresse och ett spännande äventyr. Med denna underbara ras och med ett sikte på att föra in jaktspringerspanieln i min Kennelverksamhet.

 

 Den mångsidiga spanieln

 

 En spaniel arbetar främst före skottet. Hund och förare arbetar sig fram i ett terrängavsnitt för att finna vilt. Spanieln ska hela tiden söka av marken inom inom hagelbössans räckvidd. När spanieln stöter vilt ska den sätta sig, så att skytten kan fälla viltet utan fara för hunden. Därefter ska spanieln apportera det fällda viltet på förarens kommando. Det krävs god sammarbetsvilja  och koncentrationsförmåga samt stor arbetslust. (Det gäller både hund och förare)

 

Dess rasvariant har avlats av brittiska jägare i århundraden utan hänsyn till exteriör ideal som bedöms på hundutställningar. Jaktspringer skiljer sig därför ganska mycket från den yngre typ av spaniel som är resultatet av det senaste århundradets avel för hundutställningar och sällskap . Jaktspanieln har behållit sina nätta smidighet, ursprungliga jaktegenskaper och uthållighet. Dem är alltså lämpade för jakt i snårig terräng till skillnad mot den  ursprungliga spanielexteriören. 

  Spanieln ska kunna dirigeras till vilt den inte sett både på land och i vatten. Efter skott ska den på kommando apportera viltet till föraren.

 

Jaktvarianterna av jaktspringerspaniel kom till Sverige i slutet av 1970-talet och har sedan dess ständigt ökat i popularitet. Utseendet och färger som förekommer är brun/vit och svart/vit vikten ca 15-17 kg.

 

Spanielproven delas in i vattenprov ,öppenklass, fältprov och vinnarklass fältprov. En del av proven arrangeras som parsläpp. Det betyder att två ekipage arbetar vid sidan om varandra. Det krävs då av hunden kan sitta still när den andra hunden arbetar. Det domaren lägger stor vikt på vid i sin bedömning oavsett provtyp är fart,stil,stadga i skott och i viltsituationer, apportering och mjukhet i mun, det vill säga att hunden inte skadar bytet när det apporteras.

Provens syfte är att under jaktliknande former bedöma deltagande hundars spanielegenskaper.       

 

En mycket trevlig jakt och familjehund.

 

 

 

 Unghundsträning

Givande kurs dag i vackra Sörmland. Apporterade fasan och avlämning utan konstigheter. följsam och fin kontakt.

Detta kanske kan gå vägen. 

 

 femstegs kurs,

Fältarbete utan och med vilt och vittring,stadgeträning utan och med viltkontakt,apportering markering dirigering,dummies,kallt och varmt vilt,vattenarbete. Med en avslutande jakt i oktober där det fälls vilt. 


 

 

 

 

Träningsjakt

Södermanland fasanträning
Idag hittade hon fart, att fart belönar sig

 

Vid köp av valp

Vi förbehåller oss rätten att fritt pröva eventuella valpköpare.

Valpleverans sker i enlighet med Svenska Kennelklubbens regler vilket innebär.

  • Valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder     
  • Vid leverans är de chip märkta, avmaskade och vaccinerade.
  • SKKs köpeavtal, stamtavla och högst sju dagar gammalt intyg om veterinärbesiktning medföljer.