Prissättning

Variationer i pris kan förekomma beroende på pälskvalitet, hundens uppförande och skicket den kommer in i. Priserna baseras på att din hund är fri från tovor och van vid att man tar på tassar, öron, svans etc.

Det är svårt att skriva ut exakta priser på hemsidan eftersom variationerna på hundarna är så stora, både i pälsmängd och uppförande men de flesta hundar tar runt 2 timmar för klippning och bad.

 

Valpbesök inskolning

För att tidigt träna din hund att bli hanterad och tycka om att bli badad, borstad, klippt mm så kallar vi det inskolning. Tanken med detta är att ni kommer in lite oftare än man kanske normalt behöver och på så vis så lär sig valpen under kortare besök att det är mysigt hos hundfrisören. Om man väntar för länge så är risken att de första besöken kan bli jobbiga för hunden om den är mycket tovig och ovan. Även släthåriga hundar är välkomna som miljöträning och för att få en fin, väldoftande päls.

Ca två – tre besök
Fram tills din lilla valp är 5 månader kan ni boka ett inskolning.
Beroende på hur din valp hanterar nyheter och på hur van hundägare du är så kan innehållet i besöken variera.
Det består av 2- 3 besök varav det första är ett kortare när ni kommer in och hälsar på, leker osv. Andra besöket så kanske jag borstar lite, sätter på hårtorken på låg volym, visar klippmaskinen, känner lite på öron,klipper  tassar och klor mm. Tredje besöket kan vara ett bad med torkning och borstning mm. Beroende på hundens päls kan viss puts ingå men inga avancerade frisyrer. Denna inskolning är guld värt för hunden och deras ägare i framtiden och även för hundfrisören då hunden blir trygg och lugn på trimbordet.

 

I en klippning ingår det som beskrivs nedan..

 

Tassar och klor

Lurviga tassar klipps prydliga på ovansidan och tovor klipps bort mellan trampdynorna.
Avslutas med kloklippning.
 

Tassbad
Mjukgörande tassbad  som åtföljs av klippta klor, massage med en skön djuprengöring och tassvax som avslutning för riktigt toviga torra och spruckna trampdynor

Fräscha öron
Hår som täpper till hörselgången ansas bort så att det blir luftigt och fint.
Avslutas med liten örontvätt.
 

Ren & Aloe Vera doftande
Schamponering & balsam med lättare massage, pälsen torkas, öronrengöring och kloklippning.
Spa pris för en liten stor eller mycket korthårig/långhårig hund varieras. Prissättning lista finns därför i trimmet.

Ögonrens

Har hunden mycket rinnande ögon som växer som en klump framför ögonen bör man rengöra med ljummet vatten och en kam dagligen. I vår klippning med spa så gör vi ett mjukgörande ögonbad med kamning eller bortklippning av klet klump.


Utöver det som ingår i klippning så används Aleo Vera Shampo & balsam för en grundlig massage i badet och genomkamning efter badet med specialkammar för att få bort så mycket gammal päls som möjligt. Hundens päls får en ny lyster och följer kroppen på ett naturligt sätt.

Fluffiga pälsar
Om din hund har ganska mycket tovor men de ändå går att reda ut så blir det pristillägg på ordinare pris. Detta går endast om tovorna är sådana att det inte blir jobbigt för hunden att reda ut dem. 
(När tovorna är för täta är det bättre att klippa bort dem och börja om från början med hundens frisyr.)

 

Prislista finns i trimmet. Alla priser är riktpriser och baseras på pälsmängd, tidsåtgång och gäller tovfripäls

Avbokning ska ske senast 24 h innan bokad tid (ej avbokad tid debiteras med hela behandlingspriset)


En del ställer sig frågande till priserna hos hundfrisören
-”Det är väl bara att raka av pälsen? Hur kan det kosta så mycket?” säger de.
På sätt och vis är det inte konstigt om man undrar vad det är som kostar eftersom vi ofta arbetar ensamma med hunden och därför ser inte hundägarna alla moment vi gör från start till finish.

För att kunna ge mina hundkunder en bra upplevelse och snygg frisyr så har jag skaffat mig en gedigen utbildning och ett hantverkskunnande som jag är stolt över. Som hundfrisör utvecklas man hela tiden men att ha en god grund är självklart när man ska möta över 350 raser och blandraser med olika kvalitet på pälsar och varierande sinnelag.

Förutom att klippa på rätt sätt och ge service åt saxar, klippmaskiner och hårtorkar så gäller det att ha god teknik när päls ska plockas för hand (trimmas) och klor klippas på rätt längd.
Att välja rätt schampo och ev balsam så att den silkiga pälsen skiner i solen och den strävhåriga hunden går hem med en sträv, funktionell päls. Att ha kunskap om hudproblem och välja ett milt, klådstillande schampo som lugnar huden efter badet.
Att kunna skapa en jämnt klippt frisyr i balans som framhäver hundens fördelar och kanske trollar bort lite krokiga ben etc samtidigt som man har en hund framför sig som kanske inte alls vill stå still på bordet.

Som hundfrisör har man också ett mycket stort ansvar för säkerheten på hundtrimmet.
Dels gör man sitt yttersta för att inget ska hända hunden bland saxar och maskiner och dels arbetar man för att minska risken att hunden ska bli rädd och bita frisören.

Är priserna rimliga?
Normalt timpris hos t ex människofrisörer, naprapater och verkstäder är idag ca 800-1000 kr.
De flesta priser hos hundfrisörer ligger idag på ca 450-700 kr i timmen.
De pengarna skall täcka lokalhyra, företagsförsäkring, skatt, moms, kassasystem, kortdragare, materialkostnad (slipning av saxar, underhåll av maskiner, el, schampo, balsam etc), utbildning, vidareutbildning, hemsida, marknadsföring, revisor, naprapat mm. Det ska även täcka arbetstiden vid bokning av hundens tid, tiden vi pratar när du lämnar och hämtar din hund och tiden att städa lokalen efter besöket och tvätt av handdukar.

Hur kan jag som kund påverka priset?
1. Likaväl som att du sitter stilla hos din frisör så kan du träna din hund på att bli hanterad. Med detta menar jag att man vänjer hunden vid att man klämmer på alla tassar, att man håller fast dem och tittar mellan tårna tills man är klar – hunden ska inte bestämma när man har klämt klart. Likadant gäller att titta i öronen, runt munnen, i ljumskar, runt svansen, hela kroppen. Ta gärna bakändan av en rakapparat eller eltandborste och stryk hunden med denna över hela kroppen, framför allt tassar och huvudet. Blås den gärna med hårtorken så att den vänjer sig vid ljudet och känslan av varm luft på kroppen. Om man lär hunden att detta är en del av livet, att det inte är obehagligt och att hunden bara måste vänta tills man är klar så kommer den tycka att det är mycket trevligare att gå till hundfrisören och samarbeta. Om din hund är van vid hantering så går mitt arbete snabbare och lättare och på så vis tillkommer inga extra kostnader.

2. Låt det inte gå för långt emellan gångerna hos hundfrisören.
De flesta klipphundar bör komma in var 6-8 vecka. Då går besöket lättare för pälsen har inte hunnit växa sig för lång som den lätt gör när det har gått 12 veckor eller mer. Något som fungerar bra för många är att lämna in hunden på bad & puts var fjärde vecka och klippning var fjärde vecka. Då hålls hygienen fräsch, klorna lagom långa och ansiktet växer inte igen.

3. Lär dig att reda ut och hålla efter tovor.
Om din hund är van vid att du reder ut tovor så kommer den vara lättare att samarbeta med i hundsalongen och om den inte har tovor så går allt mycket smidigare 
Jag lär dig gärna olika tekniker för att reda ut tovor så att det går lättare för dig och hund.
Alternativt kom in någon gång emellan klippningarna och låt mig bada hunden så hinner inte så stora tovor byggas upp.

4. En del kunder erbjuder sig att bada hunden själv innan besöket så att det ska bli billigare men så fungerar det inte. Huvudsakliga skälet till det är att när jag har badat hunden så blåser jag den helt torr och får då pälsen att stå ut från kroppen så att jag sedan kan klippa slutfinishen och få ett mycket jämnare och finare resultat. Om hunden badas hemma så hinner pälsen falla ihop och ofta får den ”sovfrisyr” eftersom den lägger sig i korgen fuktig…
Jag vill också kunna välja det schampo och balsam som jag tycker är bäst till din hunds päls i det skick pälsen är för stunden.
Slutligen så måste alla hundens tovor redas ut före badet eller under tiden man torkar den efter badet. De tovor som finns kvar i hundens päls när den har torkat kommer att knyta sig ännu hårdare och närmre hundens hud och då är det oftast bara att klippa bort pälsen som gäller.

5. Tänk efter innan du väljer vilken hund du köper.
Det är inte hundfrisörens ansvar att hålla så låga priser att alla har råd att ha hundar som kräver regelbunden professionell pälsvård för att inte lida. De flesta hundar med lite längre hår kräver att man sköter pälsen mer än de flesta människor tror för att undvika tovor i trampdynor, armhålor, mellan benen, i skägget och runt öronen. Om man inte har eller tänker skaffa sig kunskapen för att kunna sköta sin hund på ett hygieniskt sätt så måste man se till att man lägger undan pengar för att kunna betala för hundens grundläggande pälsvård.

Det finns många trevliga korthåriga raser som knappt kräver någon pälsvård alls och därmed är lämpliga alternativ för de hundägare som inte är intresserade av pälsvård eller inte kan lägga undan pengar till detta.