Vattenprov avser att pröva hundens förmåga att i vatten vegetation och på djupt vatten finna och apportera fågel 

VALP träning av vatten

Första året lär jag valp/ unghunden lugn i vatten och vid vatten.( Vill att stadgan ska hålla plus dem ska inte jaga vatten ringar och simma stressigt ) tränar simning och att vatten är trevligtsomvalp. Nästa steg lägger jag ut dummies för att sedan testa (se video nedåt ⬇️ ) första kast av apport när Misty nu är över 1 år. Ingen stress, fin stadga .

Testar i sista videon med and apport för första gången vid 1 1/2 år gammal ,  och den hämtar hon utan problem trots Julia som störningen,
så jag stärker med inkallnings signal och beröm här så jag hjälper henne rätt

Sen kan man tycka jag tar apporten snabbt . Men det är för att jag vill att hon ska lyckas lämna av och alltså ej släppa apporten för att ruska av sig vatten. 
Rätt från början ✅ istället för att stå uppe på land och dem misslyckas genom att spotta den för att ruska av sig vatten 
Lägger ut apporten 

VATTENTRÄNING med den unga hunden…….


OT.LYALYCKAN valp träning ⬇️